Είναι το πτυχίο αναγνωρισμένο απο το κράτος ?

Καμία σχολή στην Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει αναγνωρισμένο πτυχίο καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο γύρω από το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων.

Τι θα μάθω από τη σχολή?

Με το τέλος των μαθημάτων οι σπουδαστές θα είναι σε θέση και θα έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμπεριφοράς ακόμα και δύσκολες περιπτώσεις καθώς θα έχουν δουλευτεί πολλές προβληματικές συμπεριφορές στο καταφύγιο του Save A Greek Stray. Θα μπορούν να εκπαιδεύσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά σε οποιοδήποτε ζώο. Θα είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν σκύλους θεραπείας,σκύλους βοήθειας, σκύλους διασώστες και σκύλους ανίχνευσης ουσιών. Θα έχουν εκπαιδευτεί ώστε να συμβουλέψουν επαρκώς και να παρέχουν υποστήριξη στους πελάτες τους.

Θα μπορώ να βρω δουλειά μετά την σχολή και πως θα μπορέσω να κάνω στην αρχή τα πρώτα μου βήματα ?

Οι σπουδαστές αναλαμβάνουν εκπαιδεύσεις ακόμα και πριν το τέλος των μαθημάτων( ανάλογα πάντα με την περίπτωση )υπό την καθοδήγηση των δασκάλων της σχολής καθώς λόγω μεγάλης ζήτησης είναι δύσκολο να καλυφθούν όλες οι εκπαιδεύσεις που απευθύνονται στην Dog Friendly. Έτσι αρχίζουν και χτίζουν σταδιακά τον δικό τους πελατειακό κύκλο πάντα με την υποστήριξη της Dog Friendly Academy.

Θα έχω υποστήριξη μετά το τέλος των μαθημάτων ?

Οι δάσκαλοι της Dog Friendly Academy είναι διαθέσιμοι πάντα ενώ συχνά γίνονται συναντήσεις εκτός σχολής όπου συζητιούνται, αναλύονται και προτείνονται λύσεις από όλους τους μαθητές και τους δασκάλους. Δημιουργείται δλδ μια ομάδα εποπτείας.

Στην σχολή θα κάνουμε πρακτική πέρα από τους δικούς μας και τους σκύλος των δασκάλων ?

Η σχολή χάρη στην συνεργασία της με το πρότυπο κατσφύγιο Save A Greek Stray παρέχει την δυνατότητα ατελείωτων ωρών πρακτικής σε πραγματικές συνθήκες και πραγματικά προβλήματα συμπεριφοράς κάτι που καμία άλλη σχολή στην Ελλάδα δεν παρέχει.

Είναι απαραίτητο να έχω σκύλο για έρθω στην σχολή ?

Όχι γιατί εκτός από τον μεγάλο αριθμό ωρών πρακτικής, μέσα από το πρόγραμμα φιλοξενίας του Save A Greek Stray δίνεται στους σπουδαστές η δυνατότητα φιλοξενίας σκύλων στο σπίτι τους ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν με όσα σκυλιά θέλουν. Κάποιος που δεν έχει σκύλο ίσως ωφεληθεί και περισσότερο.