Animal Assisted Therapy

Σκυλιά θεραπείας

Τα σκυλιά θεραπείας, συνοδευόμενα από το χειριστή τους, επισκέπτονται δομές, όπως: νοσοκομεία, γηροκομεία και σχολεία. Εργάζονται σαν ομάδα για να βελτιώσουν τη διάθεση και την καθημερινότητα των ατόμων, με την φυσική τους παρουσία, τη επαφή, την ανεμελιά και την ανιδιοτέλεια ενός σκύλου, σε συνδυασμό με την γνώση, το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του χειριστή.

Τα σκυλιά θεραπείας διαφέρουν από τα σκυλιά βοήθειας;

Οι σκύλοι-βοηθοί εκπαιδεύονται ώστε να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες, αποκλειστικά για το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν. Γνωστότατο παράδειγμα οι σκύλοι-οδηγοί για άτομα με οπτική αναπηρία. Διαβιούν μαζί με το άτομο που εξυπηρετούν και ακολουθούν σε όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες. Οι σκύλοι θεραπείας μένουν με το χειριστή και επισκέπτονται τους χώρους που θα εργαστούν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ποια σκυλιά γίνονται σκυλιά θεραπείας;

Στα σκυλιά θεραπείας σημαντικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας και ο βαθμός κοινωνικοποίησης του σκύλου. Η φυλή και το μέγεθος είναι δευτερεύοντα και εξαρτώνται από τις δραστηριότητες για τις οποίες προορίζεται. Ταυτόχρονα με την εξατομικευμένη εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση πρέπει να δίνεται έμφαση και στην ευζωία του σκύλου, για την οποία είναι υπεύθυνος ο χειριστής.

Αν θέλετε να βοηθήσετε έχοντας έναν αξιόπιστο, υγιή και χαρούμενο σκύλο αναζητήστε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων θεραπείας, για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι με τις καλύτερες προοπτικές.

Η Ακαδημία Dog Friendly υποστηρίζει πιστοποιημένους και υπό εκπαίδευση σκύλους βοήθειας. Φροντίζουμε σχολαστικά να πληρούνται όλα τα διεθνή κριτήρια για την εκπαίδευση, την πιστοποίηση και την ευζωία των σκύλων, ενώ επενδύουμε συνεχώς στην βελτίωση της γνώσης και της εμπειρίας των χειριστών.

Οι ομάδες μας επισκέπτονται συστηματικά ιδρύματα και δομές υποστηρίζοντας παιδιά και ενήλικες. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουμε ενεργά στην θεραπευτική διαδικασία, προσφέροντας τα οφέλη της παρουσίας κα της επαφής με έναν σκύλο.

Οι σκύλοι-βοηθοί της Dog Friendly

Ως τώρα..είμαστε υπερήφανοι για τα τρία πιστοποιημένα σκυλιά και το ένα εκπαιδευόμενο καθώς και για τους χειριστές τους. 

Ο Ρίτσαρντ συμμετείχε στο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης σκύλων και κρατούμενων γυναικών, στις γυναικείες φυλακές Θήβας, σε συνεεργασία με τον οργανισμό "Save a Gree Stray". Συμμετέχει στις εβδομαδιαίες επισκέψεις στο "Χαμόγελο του παιδιού" και τη "Φλόγα", ενώ επισκέπτεται συχνά, ως καλεσμένος, σχολεία και χώρους εργασίας για να ενημερωτικές δράσεις και επιδεικνύει τους καλούς του τρόπους.

Η Μάιρα επισκέπτεται επίσης, το "Χαμόγελο του παιδιού" και τη "Φλόγα". Τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδάκια και δεν χάνει ευκαιρία να δώσει και να πάρει τρυφερότητα, παιχνίδια και χάδια.

Η Όνο με τη σειρά της, έχει σταθερή δουλεία ως πιστοποιημένος σκύλος θεραπείας Gestalt, συνδράμοντας στις συνεδρίες του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχικής Υγείας-Psy Center. Ωστόσο, δεν να παραλείπεει και αυτή να επισκέεπτεται τακτικά το "Χαμόγελο του παιδιού" και τη "Φλόγα".

Η Σίντρα προσφέρει στο "Χαμόγελο του παιδιού" και στη "Φλόγα". Επισκέπτεται και ενημερώνει τα παιδιά και τους μεγάλους σε σχολεία του Δήμου Βύρωνα και του Δήμου Καισαριανής.

Σύμφωνα με τον Nόμo 4830/2021 - ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021 ο χειριστής οφείλει να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει, κατά την είσοδο, εφόσον ζητηθεί, έγγραφη πιστοποίηση για τον πιστοποιημένο ή εκπαιδευόμενο σκύλο-θεραπείας που συνοδεύει. Η πρόσβαση επιτρέπεται καθολικά σε κάθε χώρο και μεταφορικό μέσο, στο οποίο επιτρέπεται η είσοδος στο άτομο που συνοδεύουν. Πρέπει να φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ιμάντα. Δεν υποχρεούνται να φορούν φίμωτρο.

Για να διευκολύνουμε την διαδικασία, κάθε ομάδα μας έχει ξεχωριστή κάρτα αναγνώρισης με τα στοιχεία του σκύλου και του χειριστή και μοναδικό QR code, για εύκολη πιστοποίηση μέσω του site μας.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ & ΖΙΝΑ Πιστοποιημένος Σκύλος Βοήθειας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ Πιστοποιημένος Σκύλος Θεραπείας

ΟΝΟ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Gestalt Animal Assisted Therapy

ΣΙΝΤΡΑ & ΠΕΤΡΟΣ Πιστοποιημένος Σκύλος θεραπείας

ΡΙΤΣΑΡΝΤ & ΜΑΙΡΗ Πιστοποιημένος Σκύλος Θεραπείας

ΡΙΤΣΑΡΝΤ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πιστοποιημένος Σκύλος Θεραπείας