Αθηνά Κοντοσώρου

Η Αθηνά Κοντοσώρου είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής από το 2010. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Μed) στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστημίου Λευκωσίας και (ΜΑ) και στη Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών και Αρχειακών Πηγών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ συνεργάζεται με το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας.

Έχει Πιστοποίηση στη Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αρχικά ήρθε σε επαφή με την εκπαίδευση σκύλων ως εθελόντρια Puppy Wαllker στην Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών «ΛΑΡΑ» το 2008, παρακολουθώντας προγράμματα ανατροφής και κοινωνικοποίησης κουταβιών σκύλων στην Ελλάδα και την Ελβετία. Παρακολουθεί συστηματικά προγράμματα και σεμινάρια εκπαίδευσης κατοικίδιων σκύλων και εξωτικών πουλιών. Είναι μέλος των διεθνών οργανισμών: International Association of Animal Behavior Consultants, International Association of Avian Trainers and Educators και International Avian Trainers Certification Board

Γιώργος Τσιτσιρίγκος

Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί επι σειρά ετών ως φαρμακοποιός και ως εκπαιδευτικός σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2007 γνωρίστηκε με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία για πρώτη φορά. Ξεκίνησε να τη μοιράζεται το 2011 και έκτοτε έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους στη διαδικασία, ενώ παράλληλα την έχει παρουσιάσει από κοντά σε πάνω από δύο χιλιάδες ανθρώπους και σε πολλούς περισσότερους διαδικτυακά. Έχει μεταφράσει το βασικό βιβλίο του Marshall Rosenberg «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς» (εκδ. Κοντύλι). Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει πολυετή συμμετοχή σε αυτοοργανωμένες συλλογικότητες και μεγάλη εμπειρία στο συντονισμό διαλόγων σε κύκλο, συλλογικής λήψης αποφάσεων και εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης συγκρούσεων.

Borut Modic

Ο Μπορούτ είναι αφοσιωμένος στον τομέα της έρευνας και διάσωσης τα τελευταία 8 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει φτάσει με τους σκύλους του Isha και Ray στο υψηλότερο επίπεδο εξετάσεων στην έρευνα πεδίου, χαλασμάτων και χιονοστιβάδας. Είναι μέλος των διεθνών ομάδων έρευνας αγνοουμένων σε χαλάσματα της IRO. Μέλος της Σλοβενικής ομάδας USAR. Μέλος της μονάδας ταχείας επέμβασης MOL.Είναι μέλος επίσης των διεθνών ομάδων έρευνας αγνοουμένων πεδίου της IRO. Έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε παγκόσμια πρωταθλήματα της IRO κατακτώντας την δεύτερη θέση το 2014 με τον σκύλο του Ray στην διάσωση πεδίου.