Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2437

Ο μοναδικός παγκόσμιος έγκυρος οργανισμός ο οποίος εξετάζει και πιστοποιεί επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 20

Δεν θα επιχειρηματολογήσω πάνω στο ποια εκπαίδευση είναι καλύτερη . Η εκπαίδευση είναι μία και στηρίζεται πάνω σε επιστημονικές έρευνες και πειράματα . Οι βιβλιογραφία βρίθει για τα αρνητικά αποτελέσματα της τιμωρίας. Ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να διαβάζει διαρκώς και να εξελίσσεται. Στην εποχή της πληροφορίας, ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να επιλέξει. Το πρόβλημα είναι ότι, πολλοί "εκπαιδευτές" λένε, ότι δεν χρησιμοποιούν τιμωρία

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 23

Σκύλοι που οδηγούν ανθρώπους με απώλεια όρασης και γίνονται τα μάτια τους . Τους οδηγούν με ασφάλεια μέσα στην ζούγκλα της πόλης και γίνονται η καλύτερη και η πιο πιστή παρέα τους . Σκύλοι που ειδοποιούν ανθρώπους με απώλεια ακοής . Ειδοποιούν όταν χτυπάει το κουδούνι, το τηλέφωνο , κάποιος συναγερμός και είναι πάντα εκεί ...δίπλα τους .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2549

Ο σκύλος μας μπορεί να είναι ο απόλυτος personal trainer και καλύτερος φίλος ακόμα και στην άσκηση ωστόσο χρειάζεται να λάβουμε υπόψη κάποιους παράγοντες .

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν βγούμε με το σκύλο μας και πάρουμε τα βουνά είναι ένα πλήρες τσεκάπ από τον κτηνίατρο μας. Όπως εμείς πριν γραφτούμε στο γυμναστήριο χρειάζεται να κάνουμε εξετάσεις για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να ασκηθούμε το ίδιο ισχύει και για τον σκύλο μας .

Στη συνέχεια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά γεννημένοι δρομείς όπως π.χ. τα Alaskan malamute τα Ηuskies ή Rhodesians κτλ
Τα περισσότερα σκυλιά πρέπει να εκτεθούν σε αυτή την δραστηριότητα σταδιακά . Δεν μπορούμε να πάρουμε τον σκύλο μας ένα ωραίο πρωί και να αρχίσουμε να τρέχουμε με σταθερό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα . Αν έχετε δει πως παίζουν τα σκυλιά θα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε λίγη ώρα κάνουν και από μια μικρή παύση και μετά ξαναρχίζουν πάλι το παιχνίδι . Το ιδανικό είναι να τρέξουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα , μετά να περπατήσουμε για λίγο και μετά να τρέξουμε πάλι . Σταδιακά μπορούμε να φτάσουμε τρέχουμε σε σταθερό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1805

Την ευκαιρία για επαρκή εκπαίδευση και καταπολέμηση των οποίων φοβιών και άλλων προβλημάτων συμπεριφοράς θα έχουν τα σκυλάκια της Μ.Κ.Ο

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 782
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1828

Δυο κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, οι φυλακισμένες γυναίκες και τα αδέσποτα ζώα, ενώνονται, ζουν μαζί, εκπαιδεύονται ταυτόχρονα και αναζητούν νέες ευκαιρίες για το μέλλον.

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2390

Ο Σερ Τόμας κρατάει το μαστίγιο με κόπο . Τα χέρια του τρέμουν απο την προσπάθεια και την εξάντληση .

Απεναντί του ο Μπουλ κείτεται στο έδαφος μέσα στα αίματα . Τα μάτια του αν και με δυσκολία ανοίγουν ειναι καρφωμένα στον Σερ Τόμας .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1786

Ένα δυνατό και συγκινητικό διήγημα που λέει μόνο αλήθειες, όσο πικρές κι αν είναι, έγραψε από καρδιάς κι έστειλε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ο Αλέξανδρος Παράσχης, θετικός εκπαιδευτής σκύλων και εκπαιδευτής στη Σχολή Σκύλων - Οδηγών «Λάρα».

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1595

Δυο κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, οι φυλακισμένες γυναίκες και τα αδέσποτα ζώα, ενώνονται, ζουν μαζί, εκπαιδεύονται ταυτόχρονα και αναζητούν νέες ευκαιρίες για το μέλλον

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1606

Δεν θα μιλήσω για το ποια μέθοδος εκπαίδευσης είναι πιο αποτελεσματική, για τα υπέρ και τα κατά. Απλά θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας που εμένα τουλάχιστον μου έδειξε ξεκάθαρα ποιο δρόμο να ακολουθήσω. Ο Ραλφ ήταν ένας γερμανικός ποιμενικός.

Περισσότερα...