Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2987

Ο μοναδικός παγκόσμιος έγκυρος οργανισμός ο οποίος εξετάζει και πιστοποιεί επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 491

Έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε σκυλιά που έχουν << περάσει βασική υπακοή >> αλλά έχουν κάποια θεματάκια κατά τους κηδεμόνες τους και χρειάζονται λίγη βοήθεια, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πολλά προβλήματα , φοβίες, κακή κοινωνικοποίηση , έλλειψη επικοινωνίας , μη εμπιστοσύνη - γιατί ο εκπαιδευτής τους δεν ασχολήθηκε με τίποτα από αυτά πάρα μόνο με το κάτσε, κάτω, έλα, μείνε, άστο κτλ -

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 663

Η εποπτεία είναι μια διαδικασία η οποία βοηθάει τον εποπτευόμενο εκπαιδευτή να αναπτυχθεί επαγγελματικά να βελτιώσει τις ικανότητες του ( πρακτικές και συμβουλευτικές) έχοντας καθοδήγηση, μέσα από την οποία θα μπορέσει να βρεί λύσεις μόνος του που θα ταιριάζουν στην προσωπικότητα του και στην προσέγγιση που χρησιμοποιεί. Στην εποπτεία μπορεί ο εκπαιδευτής να ζητήσει βοήθεια για θέματα που τον δυσκολεύουν σε σχέση με τον πελάτη του, τον σκύλο του πελάτη ή σε περίπτωση που θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα και να εμβαθύνει σε πιο εξελιγμένες τεχνικές.

  • Η διάρκεια της εποπτείας είναι μία ώρα και το κόστος 80 ευρώ.
  • Η συνεδρία μπορεί να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης ή και από το τηλέφωνο

 

Alexandros Paraschis
Guide Dog Mobility Instructor
SDC Service Dog Coach
CPDT-KA DogTrainer
CBCC-KA Behaviour Consultant
Founder of Fit With Your Dog
Dog Friendly Academy for Dog Trainers
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2952

Ο σκύλος μας μπορεί να είναι ο απόλυτος personal trainer και καλύτερος φίλος ακόμα και στην άσκηση ωστόσο χρειάζεται να λάβουμε υπόψη κάποιους παράγοντες .

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν βγούμε με το σκύλο μας και πάρουμε τα βουνά είναι ένα πλήρες τσεκάπ από τον κτηνίατρο μας. Όπως εμείς πριν γραφτούμε στο γυμναστήριο χρειάζεται να κάνουμε εξετάσεις για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να ασκηθούμε το ίδιο ισχύει και για τον σκύλο μας .

Στη συνέχεια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά γεννημένοι δρομείς όπως π.χ. τα Alaskan malamute τα Ηuskies ή Rhodesians κτλ
Τα περισσότερα σκυλιά πρέπει να εκτεθούν σε αυτή την δραστηριότητα σταδιακά . Δεν μπορούμε να πάρουμε τον σκύλο μας ένα ωραίο πρωί και να αρχίσουμε να τρέχουμε με σταθερό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα . Αν έχετε δει πως παίζουν τα σκυλιά θα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε λίγη ώρα κάνουν και από μια μικρή παύση και μετά ξαναρχίζουν πάλι το παιχνίδι . Το ιδανικό είναι να τρέξουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα , μετά να περπατήσουμε για λίγο και μετά να τρέξουμε πάλι . Σταδιακά μπορούμε να φτάσουμε τρέχουμε σε σταθερό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 728

Δεν θα επιχειρηματολογήσω πάνω στο ποια εκπαίδευση είναι καλύτερη . Η εκπαίδευση είναι μία και στηρίζεται πάνω σε επιστημονικές έρευνες και πειράματα . Οι βιβλιογραφία βρίθει για τα αρνητικά αποτελέσματα της τιμωρίας. Ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να διαβάζει διαρκώς και να εξελίσσεται. Στην εποχή της πληροφορίας, ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να επιλέξει. Το πρόβλημα είναι ότι, πολλοί "εκπαιδευτές" λένε, ότι δεν χρησιμοποιούν τιμωρία

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 555

Σκύλοι που οδηγούν ανθρώπους με απώλεια όρασης και γίνονται τα μάτια τους . Τους οδηγούν με ασφάλεια μέσα στην ζούγκλα της πόλης και γίνονται η καλύτερη και η πιο πιστή παρέα τους . Σκύλοι που ειδοποιούν ανθρώπους με απώλεια ακοής . Ειδοποιούν όταν χτυπάει το κουδούνι, το τηλέφωνο , κάποιος συναγερμός και είναι πάντα εκεί ...δίπλα τους .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 3824
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2124

Την ευκαιρία για επαρκή εκπαίδευση και καταπολέμηση των οποίων φοβιών και άλλων προβλημάτων συμπεριφοράς θα έχουν τα σκυλάκια της Μ.Κ.Ο

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2127

Δυο κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, οι φυλακισμένες γυναίκες και τα αδέσποτα ζώα, ενώνονται, ζουν μαζί, εκπαιδεύονται ταυτόχρονα και αναζητούν νέες ευκαιρίες για το μέλλον.

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2071

Ένα δυνατό και συγκινητικό διήγημα που λέει μόνο αλήθειες, όσο πικρές κι αν είναι, έγραψε από καρδιάς κι έστειλε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ο Αλέξανδρος Παράσχης, θετικός εκπαιδευτής σκύλων και εκπαιδευτής στη Σχολή Σκύλων - Οδηγών «Λάρα».

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 2786

Ο Σερ Τόμας κρατάει το μαστίγιο με κόπο . Τα χέρια του τρέμουν απο την προσπάθεια και την εξάντληση .

Απεναντί του ο Μπουλ κείτεται στο έδαφος μέσα στα αίματα . Τα μάτια του αν και με δυσκολία ανοίγουν ειναι καρφωμένα στον Σερ Τόμας .

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1886

Δεν θα μιλήσω για το ποια μέθοδος εκπαίδευσης είναι πιο αποτελεσματική, για τα υπέρ και τα κατά. Απλά θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας που εμένα τουλάχιστον μου έδειξε ξεκάθαρα ποιο δρόμο να ακολουθήσω. Ο Ραλφ ήταν ένας γερμανικός ποιμενικός.

Περισσότερα...
Αλέξανδρος Παράσχης
Blog
Εμφανίσεις: 1874

Δυο κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, οι φυλακισμένες γυναίκες και τα αδέσποτα ζώα, ενώνονται, ζουν μαζί, εκπαιδεύονται ταυτόχρονα και αναζητούν νέες ευκαιρίες για το μέλλον

Περισσότερα...